10 Brock Street Download PDF


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 72.3 m / 237 ft
Height: Occupied 56.7 m / 186 ft
Floors Above Ground 16
Floors Below Ground 1
# of Elevators 14
Tower GFA 49,239 m² / 530,004 ft²

Facts

Official Name 10 Brock Street
Other Names North East Quadrant, Regent's Place
Structure Type Building
Status Completed
Country United Kingdom
City London
Street Address & Map 10 Brock Street
Postal Code NW1 3FG
Building Function office
Structural Material steel
Energy Label BREEAM Excellent
Construction Start 2010
Completion 2013
Official Website 10 Brock Street

Companies Involved

Owner/Developer The British Land Company PLC
Architect
Design WilkinsonEyre
Structural Engineer
Design CH2M HILL
MEP Engineer
Design Watkins Payne Partnership
Project Manager M3 Consulting
Main Contractor Lend Lease
Other Consultant
• Cost Davis Langdon
Façade Arup; Permasteelisa Group
• Lighting Maurice Brill Lighting Design
Material Supplier
• Cladding Inox Color; Interpane
• Sealants Sika Services AG
• Steel William Hare Group Limited

About 10 Brock Street

The latest addition to British Land’s 13-acre mixed-use campus at Regent’s Place, 10 Brock Street marks the final phase of the 17-year redevelopment of the central London estate. The distinctive building is arranged as three slender towers, running front-to-back, following the principles of the permeable master plan. The staggered sizes and angled planes of the volumes also help to mediate between the height of the adjacent Euston Tower and the adjoining buildings to the west, suggesting a spiraling movement in composition.

The leitmotif of the three towers, with their angled tops and plans, has been used to inform the detailing of the façades and interiors. The atrium design has enabled the floor plates facing south across the plaza to the main street to be opened up across the full width of the building, and also created a large space for the soaring entrance lobby, which acts as a continuation of the large public square in front of the building.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.