Agile Corporation Headquarters Tower Download PDF


Click an image to view larger version.
Height: Occupied
176.2 m / 578 ft
 
Height: To Tip
189.7 m / 622 ft
Height: Architectural
189.7 m / 622 ft
 
Agile Corporation Headquarters Tower Outline
Floors Above Ground
39
Floors Below Ground
5
# of Elevators
27
Tower GFA
115,932 m² / 1,247,882 ft²
Development GFA
88,450 m² / 952,068 ft²

Facts

Official Name Agile Corporation Headquarters Tower
Other Names Pearl River New City B1-7 Plot Project, Agile Center
Structure Type Building
Status Completed
Country China
City Guangzhou
Street Address & Map Plot B1-7, Huaxia Road, Pearl River New City
Postal Code 510620
Building Function office
Structural Material composite
  • Core: Reinforced Concrete
  • Columns: Concrete Filled Steel
  • Floor Spanning: Steel
Completion 2014
Rankings Click arrows to view the next taller/shorter buildings
City Ranking #45 Tallest in Guangzhou

About Agile Corporation Headquarters Tower

Standing at the western edge of Guangzhou’s new central business district, Agile Corporation Headquarters Tower is an elliptical office tower flanking a large traffic circle where two major roads intersect. The intersection with its broad outside curves is then framed with the bowed façade of the tower which maintains a slender curved profile from the base to the very top, unlike many other tall buildings in China which often feature an attached podium structure.

The façade was designed to maximize energy efficiency in the hot and humid climate of southern China, and was assembled using a layered approach of fritted glass in conjunction with horizontal fins. The patterns of both change in accordance to how sunlight hits particular areas of the façade throughout the day, with the concentration of the fins increasing in areas where the façade receives peak levels of solar exposure. The glass exterior also features spandrel glass covering the edges of the floor slab with a higher level of reflectivity assisting in reducing solar heat gain.

The slender base features a ribbon-like enclosed pedestrian bridge wrapping around the contours of the curved façade to the east and north of the tower, linking the immediate neighbors of Agile Corporation Headquarters Tower within Guangzhou’s tallest cluster of skyscrapers.

Research Papers

Climate-Responsive Exterior Enclosure Design
17 Oct 2016 – Cities to Megacities: Shaping Dense Vertical Urbanism


To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.