Daeseong D-Cube City Headquarters Download PDF


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 189.7 m / 622 ft
Height: Occupied 179.1 m / 588 ft
Height: To Tip 189.7 m / 622 ft
Height: Helipad 189.7 m / 622 ft
Floors Above Ground 42
Floors Below Ground 8

Facts

Official Name Daeseong D-Cube City Headquarters
Name of Complex D-Cube City
Other Names D-Cube City
Structure Type Building
Status Completed
Country South Korea
City Seoul
Street Address & Map 692 Shindorim-Dong Guro-gu
Postal Code 152-888
Building Function hotel / office
Structural Material composite
  • Core: Reinforced Concrete
  • Columns: Concrete Encased Steel
  • Floor Spanning: Steel
Proposed 2003
Construction Start 2007
Completion 2011
Rankings Click arrows to view the next taller/shorter buildings
National Ranking #75 Tallest in South Korea
City Ranking #23 Tallest in Seoul

Companies Involved

Owner/Developer Daeseong
Architect
Design Jerde Partnership; Samoo Architects & Engineers
Structural Engineer
• (not specified) Barun Structure; Chunglym Structure
MEP Engineer
Design Samoo Architects & Engineers
• (not specified) Sunjin
Main Contractor Daeseong

About Daeseong D-Cube City Headquarters

To revitalize southwestern Seoul, the D-Cube City complex takes cues from nature to make a series of spaces with unique experiences. The elements of water, wind, and earth were the inspiration for the buildings, manifesting as curvilinear lines recalling flowing water, or strong forms relating to the mountainous regions of Korea. More directly, the podium features a thickly planted rooftop garden, and the interior retail space surrounds Korea’s tallest indoor waterfall.

Cultural programs such as a 1,200 seat theater and an extensive retail center are folded into the development, punctuated by references to nature. This arrangement is intended to create the experience of living in a city while having access to nature. The curved hotel and office tower rely on the curvilinear themes represented in the podium, while the residential towers stand as a rectilinear contrast. The residential towers are connected by a double-height skybridge at levels 30 and 31, and are oriented to maximize exterior views. Additionally, indoor gardens and open circulation add to the natural references in the complex.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.