Zhengzhou Greenland Plaza Download PDF

Click an image to view larger version.
Height: Occupied
244.7 m / 803 ft
Height: To Tip
280 m / 919 ft
Height: Architectural
280 m / 919 ft
Zhengzhou Greenland Plaza Outline
Height: Observatory
244.7 m / 803 ft
Floors Above Ground
Floors Below Ground
# of Elevators
Tower GFA
240,169 m² / 2,585,158 ft²
Development GFA
253,000 m² / 2,723,269 ft²
# of Hotel Rooms
# of Parking Spaces


Official Name Zhengzhou Greenland Plaza
Other Names Millenium Royal Plaza
Structure Type Building
Status Completed
Country China
City Zhengzhou
Street Address & Map Shangwu Inner Ring Road
Building Function hotel / office
Structural Material composite
Proposed 2006
Construction Start 2007
Completion 2014
Rankings Click arrows to view the next taller/shorter buildings
Global Ranking #160 Tallest in the World
Regional Ranking #86 Tallest in Asia
National Ranking #68 Tallest in China
City Ranking #1 Tallest in Zhengzhou

Companies Involved

Owner/Developer Greenland Group
Design Skidmore, Owings & Merrill LLP
Architect of Record ECADI
Structural Engineer
Design Skidmore, Owings & Merrill LLP
Engineer of Record ECADI
MEP Engineer
Design Skidmore, Owings & Merrill LLP
Engineer of Record ECADI
Project Manager ECADI
Main Contractor Zhejiang Zhong Tian Construction Group Co., Ltd.
Other Consultant
• Wind RWDI
Material Supplier
• Sealants Dow Corning Corporation

About Zhengzhou Greenland Plaza

The Greenland Plaza tower is instantly recognizable for its sophisticated three- to five-story-tall light-gauge painted aluminum screens. Configured at an outward cant that enhances interior daylighting through scientifically calculated reflections, the screens protect the all-glass exterior from solar gain. The rhythmic cant of the screens, combined with their decreasing size as they rise on the building, creates a dynamic movement that gives the building a fine-grained texture.

The entire experience of the tower is suffused with gradations of light. At the tower’s entrance, the circular ground-floor office lobby features floor-to-ceiling windows, offering views of the gardens and the lake beyond. At the 36th floor, the hotel lobby anchors an 18-story atrium; natural light permeates throughout. Above the observation deck, the heliostat – a digitally shaped solar reflector – focuses sunlight into the atrium. Through an intensive series of daylighting studies, the device was specifically designed to maximize the amount of natural light entering the building.

CTBUH Initiatives

CITAB-CTBUH Name 2016 China Tall Building Award Recipients
25 Feb 2016 – CTBUH News

CTBUH Releases Year in Review: Tall Trends of 2012
Dec 2012 – CTBUH Journal Paper

Research Papers

Year in Review: Tall Trends of 2012
Dec 2012 – CTBUH Journal, 2013 Issue I

Case Study: Greenland's Suzhou Center, Wujiang
Sep 2012 – CTBUH Journal, 2012 Issue III