I Tower Download PDF


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 150.6 m / 494 ft
Height: Occupied 137.6 m / 451 ft
Height: To Tip 150.6 m / 494 ft
Height: Helipad 150.6 m / 494 ft
Floors Above Ground 33
Floors Below Ground 2
# of Elevators 16
Top Elevator Speed 6 m/s
Tower GFA 46,177 m² / 497,045 ft²
Development GFA 86,165 m² / 927,472 ft²
# of Parking Spaces 741

Facts

Official Name I Tower
Structure Type Building
Status Completed
Country South Korea
City Incheon
Street Address 175 Artcenter-daero, Yeonsu-gu
Postal Code 406-840
Building Function office
Structural Material concrete
Proposed 2010
Construction Start 2010
Completion 2013
Official Website I-Tower
Rankings Click arrows to view the next taller/shorter buildings
City Ranking #30 Tallest in Incheon

Companies Involved

Owner/Developer Incheon Free Economic Zone Authority
Architect
Design HaeAhn
Structural Engineer
Design Chang Minwoo Structural Consultants
MEP Engineer
• (not specified) Ilshin Engineers&Construction; Sahm-shin Engineers, Inc.
Main Contractor Daewoo E&C
Material Supplier
• Elevator Hyundai Elevator

About I Tower

The tripartite concept of the I-tower started with its three primary programs – Incheon Free Economic Zone (IFEZ) headquarters, a UN office and a rental office zone. The three basic program volumes are the office tower, the culture wing and public service wing. Six-story atria are oriented in four different directions, and exterior louvers can be adjusted to match solar conditions. The inverse-sloped atrium varies the floor plans and provides different activity spaces and various conditions for rental office user.

The volume of the building has sliced out the pyramid shape around the corner, and gives a triangular cladding line to the elevations. The upside-down pyramidal mass on the top of the building is major feature of the project. It was planned for the directors of IFEZ and VIP receptions. Underneath the mass is the observation deck and roof garden for all users. In order to achieve the spacious open area with anti-gravity slope shape, a mega-truss structure was required.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.