The ONE Download PDF


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 172.1 m / 565 ft
Height: Occupied 143.2 m / 470 ft
Height: To Tip 172.1 m / 565 ft
Floors Above Ground 24
Floors Below Ground 5
Tower GFA 37,455 m² / 403,162 ft²

Facts

Official Name The ONE
Structure Type Building
Status Completed
Country China
City Hong Kong
Street Address & Map 100 Nathan Road
Building Function retail
Structural Material steel/concrete
Proposed 2005
Construction Start 2006
Completion 2010
Official Website The One

Companies Involved

Owner Chinese Estates Holdings
Architect
Design LWK & Partners; Tange Associates
Structural Engineer
Design Maunsell AECOM Group
MEP Engineer
Design Meinhardt
Main Contractor Gammon Construction Limited
Other Consultant
Façade Far East Aluminum Works Co., Ltd.
• Interiors Woods Bagot

About The ONE

Constructed on the site of an aging 15 story office building dating back to the 1960’s, The ONE was constructed on a narrow site within a congested area of Hong Kong and is among the tallest retail buildings in the city. The tower is composed of two blocks, an 11 story portion containing shops and a cinema as well as the taller 24 tower housing additional shops and restaurants. In order to increase shopper circulation to the upper floors, food and beverage options were positioned towards the top of the building where open-air terraces allow for outdoor dining while taking advantage of the elevated views.

The slender tower was pulled back from the property lines to enlarge the surrounding sidewalks on the three street edges bordering the site. The narrow tower design created a slenderness ratio of 1 to 9, with an interior atriums further adding to the structural complexities of the building. The mechanical floors positioned at levels 15 and 16 provided an opportunity to include structural outriggers linking the perimeter frame of the tower to the narrow core, increasing the overall rigidity of the slender tower.

The building’s exterior façade is broken up into a series of stacked blocks with alternating façade treatments topped with exposed structural framework where the open are terraces and setbacks take place. The tower is then capped with an electronic billboard which can be seen from Victoria Harbour, visually reinforcing the location of one of Hong Kong’s premier shopping locations.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.