The Pano Download PDF


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 220 m / 722 ft
Height: To Tip 220 m / 722 ft
Floors Above Ground 57
# of Elevators 13
Tower GFA 110,695 m² / 1,191,511 ft²
# of Apartments 397
# of Parking Spaces 693

Facts

Official Name The Pano
Structure Type Building
Status Completed
Country Thailand
City Bangkok
Street Address & Map 882 Rama III Road
Postal Code 10120
Building Function residential
Structural Material concrete
Proposed 2005
Construction Start 2006
Completion 2010
Official Website The Pano
Rankings Click arrows to view the next taller/shorter buildings
National Ranking #15 Tallest in Thailand
City Ranking #13 Tallest in Bangkok

Companies Involved

Owner/Developer Frasers Property
Architect
Design WOHA Architects
Architect of Record Tandem Architects
Structural Engineer
Design Ceda Company Limited
MEP Engineer
Design WSP Lincolne Scott
Main Contractor China State Construction Engineering Corporation

About The Pano

The Pano’s unique environment is inspired by the dramatic landscape of Thailand, where the form of the development takes on a poetic abstraction of nature. The podium resembles a “plateau,” greeting the approaching visitor from the road with its organic tiers of concave pre-cast walls punctuated with openings and planter boxes. The residential tower rises above, while low-rise units extend and reach outward toward the river.

The lift core wall features a random palette of varied grey tones, interspersed with a juxtaposing series of adjacent sky gardens with splashes of refreshing greenery. This maximization of sky gardens allows all residents to enjoy the spectacular breathtaking high-rise views over the river and city. The units of the high-rise residential block are spacious, with large corner glass balconies taking advantage of the river view. Designated units are provided with “cliff” balconies incorporated with planters that drape down along the façade wall. Continuous overhangs provide weather protection and shelter from the sun, as do the perforated metal screens on the east and west.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.